Talven 2022-23 aikana kaikki mobiiliverkkoja ylläpitävät yhtiöt ovat vihdoin ilmoittaneet 3G-verkon alasajosta. Mitä se tarkoittaa maksutapahtumia vastaanottaville 3G-maksupäätteille?

Kun 3G-kuuluvuus alueellasi lakkaa, siirtyy maksupäätteesi operaattorista huolimatta käyttämään 2G- eli GPRS-yhteyttä. GPRS-verkko on ylläpidetty, mutta hidas verkkoyhteystapa. Maksutapahtumien vastaanotto voi hidastua ja ajoittain voi tulla ongelmia päivitysten vastaanotossa ja tapahtumien lähetyksessä.

Vanha maksupäätteesi ei siis lakkaa toimimasta – mutta nyt on hyvä aika tutustua uusiin maksupäätteisiin, jotka toimivat nopeasti 4G-verkossa ja päivittää maksujen vastaanotto nykypäivään.

Talven 2023 aikana kaikki mobiiliverkkoja ylläpitävät yhtiöt ovat vihdoin ilmoittaneet 3G-verkon alasajosta. Ei hätää - Maksupäätteet 3G-verkossa toimivat jatkossakin.

Missä verkossa sinun maksupäätteesi toimii?

Suomen Kassalaite toimittaa useiden eri operaattoreiden verkkoyhteyksiä, kuten esimerkiksi DNA, Telenor ja Tele2. Nämä palveluntarjoajat toimivat pääsääntöisesti kaikissa toiminnassa olevissa verkoissa. Olet voinut myös hankkia oman SIM-korttisi maksupäätteeseen ja voit tarkistaa yhteyden jatkuvuuden silloin omalta palveluntarjojaltasi.

Kysy rohkeasti meiltä lisätietoa! Olemme apunasi verkkosivujen chatissa, puhelimitse tai sähköpostilla.

Mitä vanhan maksupäätteen tilalle?

Meillä voit valita laajasta valikoimasta Netsin, Poplatekin ja Verifonen maksupäätteitä, jotka toimivat nopeasti 4G-verkossa. Esimerkiksi Verifone V400 tai Nets Move3500 ovat nyt suosittuja uusia maksupäätteitä nopeaan ja varmaan kaupankäyntiin. Hinnat alkaen 15 €/kk.

 

Näin verkkoyhtiöt tiedottavat

Telia kertoo rakentavansa laajasti 5G-verkkoa ja sulkevansa 3G-verkon vuoden 2023 loppuun mennessä. Lue Telian tiedote 3G-verkon alasajosta.

Elisa suuntaa panostuksensa 4G- ja 5G -verkkoteknologioihin ja on kertonut purkavansa 3G-verkon vaiheittain vuoden 2023 aikana. Katso Elisan tiedote 3G-verkon lopettamisesta.

DNA vapauttaa kehitysresurssinsa sekin 4G/5G-verkkoihin ja sulkee 3G-verkon vuoden 2023 loppuun mennessä. Lue DNA:n uutiset 3G-verkon lakkaamisesta.